Dartscommentator Nieuwlaat was ooit zelf actief op internationaal toernooi: "En ik won zelfs een wedstrijd"

Jacques Nieuwlaat is al jarenlang actief als scheidsrechter en commentator, maar zelf kan hij ook een aardig pijltje gooien.

Nieuwlaat gooit in Nederland competitie, maar in 2009 maakte hij ook zijn debuut op een internationaal toernooi. "De chauffeur van Roland Scholten was ziek en dus vroeg hij aan mij of ik hem niet naar Salzburg wou voeren, waar dat weekend een Players Championship werd gespeeld", zegt Nieuwlaat tegenover Viaplay.

"Vrijdagavond werd daar een kwalificatietoernooi gespeeld voor dat Players Championship. Ik besloot om mee te doen, maar verloor in de eerste ronde met 6-0 tegen Vincent van der Voort."

"De dag erna mocht ik echter nogmaals in actie komen", vervolgt Nieuwlaat. "In de eerste ronde won ik van een Oostenrijker die er echt helemaal niets van kon en in de tweede ronde kwam ik uit tegen John Part. Ik kwam zowaar op een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk ging ik toch kansloos met 6-2 onderuit. Mervyn King was trouwens scheidsrechter bij die partij en die was best humeurig omdat hij eerder ook al scheidsrechter was bij mijn bijzonder lange wedstrijd in de eerste ronde", lacht Nieuwlaat.

Lees meer over:
PDC Jacques Nieuwlaat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties