Dartsklassieker Taylor-Van Barneveld driemaal in Nederland te zien in 2019

Dartsfans krijgen op 20, 22 en 23 januari 2019 een unieke mogelijkheid om de dartsklassieker tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor live bij te wonen.

Dartsmanagement Modus Darts organiseert samen met evenementenbureau Jan Vis drie demonstratietoernooien in Groningen, Enschede en 's-Hertogenbosch. Naast Van Barneveld en Taylor is de line-up van Kings of Darts goed gevuld met meerdere dartstoppers.

Elke avond kent vijf head-to-head wedstrijden, telkens tussen een Nederlander en een speler uit het Verenigd Koninkrijk. De talenten Wessel Nijman en Jarred Cole krijgen aan het begin van de avond de kans om zich te laten zien aan het grote publiek.

De tweede partij gaat tussen twee spelers die hun hoogtijdagen inmiddels achter zich hebben liggen. Voormalig UK Open-kampioen Roland Scholten speelt driemaal tegen drievoudig Lakeside-kampioen Martin Adams. Vincent van der Voort treft drie keer Glen Durrant, die momenteel tweemaal Lakeside op rij heeft gewonnen.

Vervolgens zijn de ogen gericht op de El Classico of Darts, Van Barneveld tegen Taylor. De twee dartslegendes speelden 83 officiële wedstrijden tegen elkaar. Taylor wist 61 confrontaties te winnen, tegenover achttien voor Van Barneveld. Viermaal werd het gelijk tussen de twee dartsgiganten. De laatste keer dat 'Barney' en 'The Power' in Nederland tegenover elkaar stonden was in 2011. Toen wist de Engelsman ten koste van de 51-jarige Hagenaar de finale van de RTL7 Masters te winnen.

De avond wordt telkens afgesloten met de clash tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. Zij zijn momenteel de nummer één en twee van de wereldranglijst.

[caption id="attachment_24174" align="alignnone" width="550"] Foto: Kingsofdarts.nl[/caption]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties