"Dat het publiek begon te fluiten kwam door de spanning, ik heb juist heel veel fans in Nederland" - Dimitri Van den Bergh door naar derde ronde op Dutch Darts Championship

Dimitri Van den Bergh heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het Dutch Darts Championship. 'The Dreammaker' versloeg in de tweede ronde Ross Smith met 6-4.

Voor Van den Bergh is het pas de eerste keer dit jaar dat hij de slotdag van een toernooi van de European Tour bereikt. "Dat is een fijn gevoel dat het me eindelijk gelukt is", opent de 29-jarige Belg tegenover Darts Actueel.

Negendarter

"Ik voel me goed en sta opnieuw met vertrouwen te spelen. Ross was het zevende reekshoofd en ik ben er dan ook trots op dat ik van hem heb kunnen winnen. Ik kwam al snel op een 4-0 voorsprong, maar met Ross ben je nooit klaar. Bovendien gooide hij ook nog een negendarter. Ik heb echter nooit gepanikeerd toen ik hem zag terugkeren, ben altijd rustig gebleven en ben tevreden dat ik het alsnog kon afmaken."

"Dat het publiek begon te fluiten kwam door de spanning, ik heb juist heel veel fans in Nederland" - Dimitri Van den Bergh door naar derde ronde op Dutch Darts Championship
Van den Bergh gaat dit weekend op zoek naar zijn eerste toernooizege op de European Tour

Van den Bergh had nog steeds wat kinesiotape op zijn arm gekleefd. "Ik heb inderdaad nog wat last van mijn arm, maar hindernissen zijn er om te overwinnen. Ik wil het dan ook zeker niet als een excuus inroepen."

"Ik heb een heel goed team achter me staan, die me met al die zaken helpen. Dat ik sinds korte tijd ook opnieuw in België woon helpt daar zeker bij. Ik hoef maar te bellen en ze staan binnen het uur bij mij."

Publiek

Van den Bergh werd op het einde van zijn wedstrijd uitgefloten. "Ik denk niet dat het publiek echt tegen me was, het was eerder door de spanning dat ze begonnen te fluiten. Ik ervaar altijd veel steun hier in Nederland en heb hier ook veel fans. Ik heb er dus wel vertrouwen in dat ze zeker niet tegen mij zijn."

Van den Bergh neemt het zondagmiddag in de derde ronde op tegen de Duitser Martin Schindler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties