Davis ondanks blessure toch in actie op Grand Slam of Darts

Joe Davis maakt zaterdag zijn debuut op de Grand Slam of Darts, maar heeft zich bijna moeten terugtrekken van dit toernooi. Dat onthulde hij in gesprek met de PDC.

Davis heeft last van een 'tenniselleboog', wat betekent dat hij de afgelopen vijf weken geen dartpijl heeft kunnen gooien. De Engelsman plaatste zich in 2020 voor de Grand Slam of Darts door de finale van het PDC-jeugdwereldkampioenschap te halen. Vervolgens kende hij echter een frustrerend seizoen in 2021.

''Ik was heel dicht bij de beslissing om mij af te melden voor de Grand Slam of Darts'', vertelt Davis. "Dus alleen al op het podium staan zal een prestatie voor me zijn, hopelijk ben ik pijnvrij en in staat om te gooien. De laatste vijf weken heb ik niet echt kunnen spelen, maar ik hoop dat mijn elleboog zaterdag met wat medicatie en oefeningen overeind blijft.''

"Het zal moeilijk zijn om drie wedstrijden in vier dagen te spelen nadat ik zo lang geen dartpijl heb gegooid, maar het enige wat ik kan doen is mijn best doen en zien hoe het gaat.

"Het is een frustrerende maand geweest. Ik heb me moeten terugtrekken uit verschillende voorbereidingstoernooien op de Grand Slam waarmee ik mij optimaal wilde voorbereiden. Maar, deze dingen gebeuren en ik heb gewoon het geluk dat het beter wordt en het zal allemaal worden opgelost in de nabije toekomst."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen