De Decker eerste reserve voor WK Darts, kleine kans op WK-deelname voor De Zwaan

Mike de Decker greep tijdens het laatste WK-kwalificatietoernooi nipt naast deelname aan het WK Darts, maar de Belg heeft nog een redelijke kans om deel te nemen in Alexandra Palace.

De Decker is de eerste reserve voor het wereldkampioenschap. The Real heeft namelijk van de drie verliezers tijdens de finaleronde van de PDPA Qualifier de hoogste ranking op de wereldranglijst. Bij bijvoorbeeld een coronabesmetting van één van de deelnemers neemt De Decker diens plek in. Gordon Mathers en Peter Hudson zijn de volgende twee spelers op de lijst.

Jeffrey de Zwaan, die in de halve finale van het kwalificatietoernooi verloor, is de nummer vier op de reservelijst. De Leidschendammer moet hopen op vier afzeggingen om af te kunnen reizen naar Noord-Londen. Andy Boulton is de vijfde reserve.

Prijzengeld

Mocht één van de geplaatste spelers uit de top-32 van de wereldranglijst zich terugtrekken, dan neemt een reservespeler zijn plekje van de loting in en mag hij dus de eerste ronde overslaan.

Echter heeft de PDC dan wel als regel dat de reservespeler het prijzengeld van de eerste ronde krijgt wanneer hij zijn eerste partij verliest. Wint de invaller zijn eerste wedstrijd in de tweede ronde, dan krijgt hij gewoon het bedrag wat elke speler in de derde ronde krijgt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties