De Decker ziet kansen tegen Suljovic: "Maar hem onderschatten zou totaal fout zijn"

Mike De Decker heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het PDC-WK. De 27-jarige Belg was in zijn openingswedstrijd met 3-1 te sterk voor Jeff Smith.

De Decker kwam snel op een 2-0 voorsprong in sets. "Ik voelde me bijzonder goed, maar plots staken de zenuwen de kop op. Jeff kwam nog terug tot 2-1 en uiteindelijk werd het nog bijzonder spannend. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik het alsnog kon afmaken", zegt De Decker.

"Darts is op korte tijd bijzonder populair geworden in België en de sport krijgt heel veel aandacht in de media", vervolgt 'The Real Deal'. Tijdens de wedstrijd begon ik er plots aan te denken dat iedereen verwacht dat ik het goed ga doen op dit WK en dat werkte even verlammend. Maar ik kan al veel beter dan vroeger met de druk van de tv-camera's om."

Trainen met stiefvader

De Decker is de laatste maanden bijzonder goed bezig op de Pro Tour. "Ik train terug meer dan vroeger. Zo sta ik regelmatig met mijn stiefvader aan het oefenbord. Hij werkt nog voltijds, maar als hij een dag vrij heeft staan we soms vijftien uur te trainen."

In de tweede ronde neemt De Decker het op tegen de als 30e geplaatste Mensur Suljovic. "Hij is de laatste maanden niet in vorm, dat klopt en er liggen zeker kansen voor mij. Maar Mensur is en blijft een goede speler, hij kan plots opnieuw zijn beste niveau halen. Mijn niveau moet alleszins nog wat de hoogte in en dan heb ik er een goed oog in."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties