De kogel is door de kerk: Durrant gaat naar PDC Q-School in 2019

Glen Durrant gaat in januari meedoen aan de Q-School en proberen een Tour Card te verdienen voor het PDC-circuit. 'Duzza' maakte dit besluit bekend in een reactie aan een verslaggever van Dartsnieuws.

Eerder zei Durrant al in de Engelse media dat hij afspraken aan het maken was voor een eventuele overstap van de BDO naar de PDC . Indien Durrant erin slaagt om een Tour Card te winnen op de Q-School, dan zijn de Finder Darts Masters in december en Lakeside 2019 zijn laatste twee BDO-toernooien.

''De afgelopen twee jaren had ik een contract met de BDO. Als ik destijds was overgestapt, dan had ik mijn prijzengeld van Lakeside (100.000 pond) moeten teruggeven. Niemand neemt een ton van mij af, daarom ben ik niet naar Q-School gegaan.''

''Ik heb de uitspraak 'BDO voor het leven' gedaan omdat ik gek werd van de vragen over een eventuele overstap naar de PDC. Dit jaar zijn er naar mijn weten echter geen sancties'', legt de tweevoudig Lakeside-kampioen uit.

''De financiën zijn in orde gebracht, hypotheek is geregeld en ik heb diverse discussies gehad op mijn werk. Daarnaast heb ik ook vier gesprekken gehad met managers binnen de PDC. Ik ga dus naar Q-School, ongeacht hoe ik presteer op Lakeside.''

[caption id="attachment_24476" align="alignnone" width="350"]David Gill/DG Media Foto: David Gill/DG Media[/caption]

Lees meer over:
PDC Glen Durrant

Plaats reactie

666

0 reacties