De Sousa dankzij miraculeuze comeback tegen Searle naar laatste zestien

José de Sousa heeft zich na een bizarre partij tegen Ryan Searle (4-3) geplaatst voor de achtste finales op het WK Darts. 'The Special One' maakte tegen 'Heavy Metal' een achterstand van drie sets ongedaan.

De Portugees kon in de eerste drie sets amper een dubbel raken en kwam op een 3-0 achterstand tegen Searle. In de twee daaropvolgende sets was hij daarna telkens één leg van de overwinning verwijderd.

In de vierde set wist De Sousa eindelijk een set te pakken door een belangrijke 92 finish te gooien. In set vijf zag hij Searle één matchdart missen op tops vanaf 120. De Sousa raakte daarna zelf wel tops en maakte 2-3 in sets.

De Sousa kwam daarna helemaal terug in de wedstrijd door de zesde set met 3-1 naar zich toe te trekken. De wedstrijd kreeg vervolgens een bizar slot. Searle liet zes kansen onbenut om 2-2 te maken, alvorens De Sousa zelf zijn derde matchdart benutte voor een plek bij de laatste zestien.