De Sousa stunt met eindzege op Grand Slam of Darts

Een verrassend verlopen Grand Slam of Darts heeft een passende winnaar gekregen. Jose de Sousa stuntte met het winnen van zijn eerste major-titel door James Wade met 16-12 te verslaan.

De Portugees brak vorig jaar door op het PDC-circuit en wist de voorbije achttien maanden drie PDC-titels te winnen. Op de televisietoernooien wilde het nog niet lukken, tot aan zijn debuut op de Grand Slam of Darts. Voor Wade bleek het geen driemaal scheepsrecht, want The Machine verloor ook zijn derde finale op dit toernooi.

Wade kwam weliswaar op een 3-0 voorsprong, maar dat was vooral omdat De Sousa negen pijlen op de dubbels onbenut liet in de eerste drie legs. Na een 14-darter en een schitterende 10-darter was de achterstand voor de eerste pauze al geslonken naar één leg.

In de achtste leg werd de achterstand definitief gedicht, nadat Wade op zijn beurt vier dubbels had gemist. De Sousa kwam na de elfde leg voor het eerst op voorsprong en gaf die daarna nimmer meer uit handen. In de vierde sessie liep zijn voorsprong zelfs uit naar 12-8.

Met een 12-darter en een 120 finish halveerde de Engelsman de achterstand na de onderbreking, maar even later stond het gewoon weer 15-11 voor De Sousa, die scorend gewoon te goed was voor zijn tegenstander.

Wade kon nog één legje pakken, alvorens The Special One had op fantastische wijze afmaakte met een 158 finish. De Portugese darter wint met deze titel een cheque van £125.000, waardoor hij opklimt naar de vijftiende positie op de wereldranglijst.

Speelschema Grand Slam of Darts 2020

Dinsdag 24 november
Finale 

Jose de Sousa (99.95) 16-12 (94.26) James Wade

Plaats reactie

666

0 reacties