De Zwaan rekende niet op uitnodiging voor World Series of Darts Finals: 'Toch wel verbaasd dat ze mij belden'

Jeffrey de Zwaan mag volgend weekend aantreden op de World Series of Darts Finals in AFAS Live te Amsterdam. De 25-jarige Nederlander kreeg één van de vier wildcards.

De organisatie van de PDC had vier wildcards voorbehouden voor Nederlandse spelers. Eentje daarvan ging dus naar De Zwaan, die de laatste twee jaar vaak sukkelt met blessureleed. “Dat ik daar mag spelen, is prachtig voor mij. De vorm is oké, maar het grootste probleem blijft de schouder. De pijn voel ik nog steeds, daar kom ik niet meteen vanaf. Ik ben er vaker aan geholpen, maar wat helpt écht? Daar probeer ik de laatste tijd achter te komen", aldus 'The Black Cobra' bij sportnieuws.nl.

Grote verrassing

Voor De Zwaan kwam de uitnodiging voor de World Series of Darts Finals als een grote verrassing. “Ik was toch wel verbaasd dat ze mij belden en had er echt geen rekening mee gehouden, zeker na mijn mindere prestaties de voorbije twee jaar. Ze hebben eigenlijk gewoon de wereldranglijst aangehouden en de hoogst geplaatste spelers uitgenodigd.”

Raymond van Barneveld greep naast een wildcard. “Hij heeft een beter jaar gehad dan ik én het is natuurlijk ‘Barney’. We trainen veel samen. We hebben het er over gehad, maar de PDC heeft een keuze gemaakt. Dat moet hij en moeten we allemaal accepteren.”

Eindelijk opnieuw groot toernooi

De Zwaan kwam voor het laatst in actie op een groot toernooi begin maart op de UK Open. “Ik ben heel blij om weer aan een televisietoernooi mee te mogen doen en dan is het extra bijzonder dat het in Amsterdam is. Ik weet hoe het is om voor zo veel publiek te staan De Zwaan kwam in 2019 in actie als challenger tijdens de Premier League in Rotterdam). Die ervaring neem ik sowieso mee."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties