Debutant Durrant wint met Premier League Darts eerste PDC-major

Glen Durrant heeft de Premier League Darts gewonnen. Nadat Duzza in de halve finale afrekende met Gary Anderson, was hij in de finale met 11-8 te sterk voor mededebutant Nathan Aspinall. De voormalig wereldkampioen bij de BDO eindigde al bovenaan de reguliere competitie, wat normaliter natuurlijk geen garantie biedt op de eindzege.

Aspinall kreeg een kans het eerste gaatje te slaan bij een 2-2 stand, maar The Asp liet twee darts op de dubbel vanaf 92 onbenut. Zo'n zelfde breakkans kreeg Durrant vanaf 116, maar wist zijn dart op tops ook niet te raken.

En dus bleef het speelbeeld voor lange tijd gelijk opgaan. Beide mannen kregen de mogelijkheid om speldenprikjes uit te delen, maar lieten die kansen steeds onbenut, waardoor er een 5-5 stand op het scorebord stond toen de mannen gingen pauzeren.

Na de pauze kregen beide mannen opnieuw kansen om een gaatje te slaan, maar na twaalf legs was het nog steeds niemand gelukt om de leg van de ander af te pakken. In leg 14 wist Durrant dan eindelijk te breken. Het werd 8-6 in het voordeel van Duzza, die een leg later ontsnapte, nadat Aspinall een dart op dubbel 12 miste vanaf 101 om terug te breken. The Asp stond met zijn rug tegen de muur en voorkwam dankzij een 96-finish dat hij op een 10-6 achterstand kwam.

Nadat Durrant zijn eigen leg wist te winnen met een 72-finish, was hij slechts één leg verwijderd van de titel. Aspinall stond met zijn rug tegen de muur en maar liefst vijf legs op rij nodig om de titel te pakken. The Asp pakte nog een leg terug tot 10-8, zag Durrant vier matchdarts missen, maar kon niet voorkomen dat Glen Durrant de Premier League Darts op zijn naam wist te schrijven.

Durrant overleefde vier matchdarts in de halve finale tegen Gary Anderson, maar had in de finale na de veertiende leg de wedstrijd volledig onder controle. Het is de eerste majortitel van Glen Durrant sinds zijn overstap naar de PDC, zo'n 21 maanden geleden.

Play-offs Premier League Darts 2020

Donderdag 15 oktober

Halve finales

Glen Durrant (86.10) 10 - 9 (87.82) Gary Anderson

Peter Wright (94.21) 7 - 10 (95.67) Nathan Aspinall

Finale

Glen Durrant (91.83) 11 - 8 (92.19) Nathan Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties