Debutant Van Duijvenbode op magnifieke wijze naar halve finale World Grand Prix na overwinning op Anderson

Dirk van Duijvenbode heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finale van een major. The Titan won in een geweldige wedstrijd met 3-1 van Gary Anderson.

Van Duijvenbode mocht starten aan de wedstrijd en deed dat prima. De aubergenius - bedacht door PDC-commentator Dan Dawson - kreeg al een setdart op tops om de eerste set met een 3-1 legwinst binnen te halen, maar liet deze kans onbenut. Een leg later, bij een 2-2 gelijke stand in de set, mocht Van Duijvenbode opnieuw aanleggen voor de set. Vanaf 96 faalde hij niet, waardoor de geboren Katwijker de score opende. Van Duijvenbode won alle drie zijn legs binnen vijftien darts en haalde dus een degelijk niveau in de eerste set.

Anderson faalde in de eerste leg van de tweede set om in vijftien darts te finishen, waardoor Van Duijvenbode meteen toe kon slaan. Met een 13-darter pakte hij de voorsprong in de tweede set, tegen de darts in. Een leg later verzilverde The Titan - voorlopig nog zijn officiële bijnaam - de break en mocht dus ook gaan aanleggen voor de tweede set. Van Duijvenbode kreeg een handjevol setdarts, maar had aan twee darts genoeg. Een stunt leek in de maak: Van Duijvenbode stond op een 2-0 voorsprong tegen Gary Anderson.

Er leek geen moment spanning op de arm van Van Duijvenbode in de derde set, waarin hij op een 2-0 voorsprong kwam, nadat hij Anderson, die in twee beurten niet open was, wist te breken. Anderson brak terug en maakte met 2-2 gelijk in de set, maar Van Duijvenbode mocht in de vijfde leg gaan aanleggen voor de wedstrijd. Van Duijvenbode kreeg een matchdart vanaf 152, maar liet een kans op dubbel 16, de dubbel die uitstekend liep tijdens het openen van de legs, onbenut. Anderson miste niet vanaf tops en maakte er 2-1 van.

Anderson speelde beduidend beter in de derde set, maar startte de vierde weer met veel missers op de openingsdubbel. De aubergenius profiteerde optimaal en kwam mede door een break opnieuw op een 2-0 voorsprong in de set die hem de wedstrijd kon winnen. Anderson pakte een leg terug, maar Van Duijvenbode mocht opnieuw voor de wedstrijd gaan gooien. De geboren Katwijker miste nog twee matchdarts op tops, maar een beurt later was het wel raak.

Dankzij de overwinning op Anderson, waarmee hij zich plaatste voor de halve finale, stapt Van Duijvenbode de top 64 van de wereldranglijst in. In de halve finale zal hij ongetwijfeld nog een sprong kunnen maken. Hij neemt het daarin op tegen Michael van Gerwen of Simon Whitlock.

Speelschema World Grand Prix 2020

Zaterdag 10 oktober

Kwartfinale

Dirk Van Duijvenbode (94.29) 3 - 1 (88.02) Gary Anderson (3-2, 3-1, 2-3, 3-1)

Dave Chisnall v Joe Cullen

Michael van Gerwen v Simon Whitlock

Gerwyn Price v Jeffrey de Zwaan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties