Deelnemersveld en loting European Championship 2020: Zes Nederlanders geplaatst voor EK Darts

Van donderdag 29 oktober tot en met zondag 1 november staat de European Championship op het programma. Zes Nederlanders hebben zich via de Euro Tour weten te plaatsen voor het EK Darts.

Het deelnemersveld bestaat uit de beste spelers van het ingekorte Euro Tour-seizoen, dat door de corona-uitbraak uit slechts vier toernooien bestond. De top-32 van eindranking kreeg een uitnodiging voor de European Championship. Door de positieve coronatest van Glen Durrant mag William O'Connor als nummer 33 alsnog meedoen.

Joe Cullen besloot het Euro Tour-seizoen als nummer één op de ranglijst en is het eerste reekshoofd op het EK Darts. The Rockstar neemt het op tegen O'Connor in de eerste ronde. Viervoudig EK-winnaar Michael van Gerwen treft Darius Labanauskas in zijn eerste partij. De nummer één van de wereld is in Oberhausen als vijfde geplaatst na een tegenvallend jaar op de European Tour.

Titelverdediger op de European Championship is Rob Cross. De oud-wereldkampioen won vorig jaar van Gerwyn Price in de finale en opent zijn toernooi tegen de Nederlandse debutant Martijn Kleermaker. Ook Maik Kuivenhoven debuteert op het EK Darts. De Zuid-Hollander bijt het spits af tegen Nathan Aspinall.

Jeffrey de Zwaan wist zich ternauwernood te plaatsen voor dit toernooi en treft dus een hoge seed in de eerste ronde. De Leidschendammer is gekoppeld aan Jose de Sousa, onlangs nog winnaar van de European Darts Grand Prix in Sindelfingen. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode strijden tegen elkaar voor een plek in de tweede ronde.

De eerste ronde wordt in z'n geheel op donderdag 29 oktober afgewerkt. Spelers moeten voorafgaand aan hun deelname een negatieve coronatest aantonen. Mocht één van de spelers positief testen, dan is Ron Meulenkamp de eerste reserve om in te vallen.

Loting EK Darts 2020

(1) Joe Cullen v (32) William O'Connor
(16) Jamie Hughes v (17) Dave Chisnall
(8) Nathan Aspinall v (25) Maik Kuivenhoven
(9) James Wade v (24) Steve Lennon
(4) Devon Petersen v (29) Andy Hamilton
(13) Rob Cross v (20) Martijn Kleermaker
(5) Michael van Gerwen v (28) Darius Labanauskas
(12) Mervyn King v (21) Ian White
(2) Gerwyn Price v (31) Kim Huybrechts
(15) Peter Wright v (18) Gabriel Clemens
(7) Mensur Suljovic v (26) Daryl Gurney
(10) Krzysztof Ratajski v (23) Steve West
(3) Jose De Sousa v (30) Jeffrey de Zwaan
(14) Jonny Clayton v (19) Max Hopp
(6) Michael Smith v (27) Ross Smith
(11) Danny Noppert v (22) Dirk van Duijvenbode

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties