Deelnemersveld voor European Darts Matchplay 2022 met zeven Nederlanders

Van 1 tot en met 3 juli staat de European Darts Matchplay 2022 op het programma in het Duitse Trier. Gedurende het weekend komen er zeven Nederlanders in actie tijdens het negende Euro Tour-toernooi van het seizoen.

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode behoren tot de top-16 geplaatste spelers en stromen het toernooi vanaf de tweede ronde in op zaterdag.

Voor Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Niels Zonneveld en Wesley Plaisier begint het toernooi op vrijdag in de eerste ronde. Ook bekende namen als Stephen Bunting, Mervyn King, Ian White, Callan Rydz en Daryl Gurney moeten gelijk aan de bak.

De European Darts Matchplay wordt voor de zesde keer gespeeld. In 2015, 2017 en 2018 bleek Van Gerwen de beste tijdens dit Euro Tour-toernooi. James Wade (2016) en Joe Cullen (2019) wonnen de andere twee edities. In 2020 en 2021 ging het evenement niet door vanwege de coronapandemie.

Deelnemersveld European Darts Matchplay 2022

Top-16 plaatsingslijst

1. Gerwyn Price

2. Michael van Gerwen

3. Peter Wright

4. Ryan Searle

5. Luke Humphries

6. José de Sousa

7. Rob Cross

8. Joe Cullen

9. Damon Heta

10. Michael Smith

11. Nathan Aspinall

12. Jonny Clayton

13. Dimitri van den Bergh

14. Dirk van Duijvenbode

15. Krzysztof Ratajski

16. Martin Schindler

Tour Card Qualifiers

Stephen Bunting, Ian White, Steve Lennon, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Mervyn King, Chris Dobey, Rowby-John Rodriguez, Daryl Gurney, Jermaine Wattimena, Callan Rydz, Joe Murnan, Bradley Brooks, Jamie Hughes, Cameron Menzies, Ross Montgomery, Niels Zonneveld, Radek Szaganski, Madars Razma, Luke Woodhouse, Martin Lukeman, James Wilson, John Michael, Jonathan Worsley

Associate Member Qualifier

Scott Williams

Wesley Plaisier

Hoogst geplaatste spelers uit gastland

Gabriel Clemens

Florian Hempel

Host Nation Qualifiers

Lukas Wenig

Dragutin Horvat

Nordic & Baltic Qualifier

Johan Engström

East European Qualifier

Sebastian Bialecki

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties