Deze spelers kunnen mogelijk hun PDC Tour Card verliezen na het huidige seizoen

De tweede helft van het dartsseizoen staat voor de deur, wat betekent dat er de komende maanden weer veel ranking-toernooien gespeeld gaan worden.

Voor sommige spelers, waaronder een aantal bekende namen, is deze periode extra van belang om in de top 64 te komen en zo hun status als professioneel darter te behouden.

Ian White

White, voormalig kwartfinalist op het PDC-WK en winnaar van tien Players Championships, kende de laatste jaren een wat mindere periode en staat momenteel op plek 47 op de wereldranglijst. De Engelsman heeft de komende maanden veel prijzengeld te verdedigen, maar lijkt recent wel weer weer de goede weg te zijn ingeslagen. Door goede resultaten op de Pro-Tour is The Diamond al vrijwel zeker van deelnames aan het WK Darts en de Players Championship Finals, waardoor zijn kansen op het behouden van zijn Tour Card aan het eind van het jaar erg goed zijn.

Devon Petersen

Petersen had in 2020 een topjaar, waarin hij o.a. een Euro-Tour wist te winnen en de halve finale van het European Championship haalde. Sindsdien is het echter bergafwaarts gegaan met de Zuid-Afrikaan en staat hij momenteel op plek 75 op de wereldranglijst en op plek 145 op de Pro Tour-ranking. De African Warrior liep in 2018 ook al het risico om zijn Tour Card te verliezen, maar wist zijn status als professioneel darter toen te redden door een onverwachte run naar de laatste 16 op het WK.

Jeff Smith

The Silencer lijkt zijn Tourcard, die hij in 2020 veroverde, aan het eind van dit jaar te verliezen. De voormalige Lakeside-finalist staat buiten de top 64 en staat ver weg van plaatsing voor het WK via de Pro Tour-ranking. De Canadees won dit jaar weliswaar het PDC North American Championship, maar door nieuwe regels mocht hij zich als Tour Card-houder niet via deze route voor het WK kwalificeren.

Darius Labanauskas

Labanaskas, voormalig kwartfinalist op het PDC WK, is onderdeel van het professionele dartscircuit sinds 2018. Net als Jeff Smith mag de Litouwer zich als Tour Card-houder niet meer via een regionale tour voor het WK kwalificeren, wat betekent dat Lucky D zich via de Pro Tour Order of Merit (waar hij op plek 107 staat) moet proberen te plaatsen.

Steve Lennon

Lennon, voormalig finalist op de World Cup, is al 6 jaar in het bezit van een Tour Card. De Ier staat momenteel op het randje van de top 64, maar staat er wel goed voor om de Players Championship Finals en het WK te halen. De Ier zou met overwinningen op deze toernooien zijn Tour Card voor een zevende jaar kunnen verlengen.

Andere opvallende namen die een groot risico hebben om aan het eind van 2023 hun Tour Card te verliezen zijn Danny Jansen, Richie Burnett, Florian Hempel, Ritchie Edhouse en Cameron Menzies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties