"Die wisselvalligheid is best vervelend" - Michael Smith ondanks probleem op dubbels door naar kwartfinales op Poland Darts Masters

Michael Smith heeft zich in Gliwice geplaatst voor de kwartfinales van de Poland Darts Masters. 'Bullyboy' was in de eerste ronde met 6-4 te sterk voor thuisfavoriet Radek Szaganski.

Smith voorkwam dat hij in het kielzog van Nathan Aspinall (die met 6-4 verloor van Boris Krcmar) kon afdruipen op de Poland Darts Masters. 'Bullyboy' kwam 3-4 met een break achter in zijn partij tegen Radek Szaganski. Smith brak hem in de achtste leg gelijk terug met een 15-darter en heroverde de voorsprong met een 14-darter in de negende leg. Met een 16-darter plaatste de Engelsman zich vervolgens voor de kwartfinales.

Ondanks de zege was Smith niet geheel tevreden. "Vooral op mijn dubbels had ik veel problemen. In de Premier League Darts was het lange tijd andersom, toen liep het scorend vlot, maar wilden mijn dubbels niet vallen. Dat is best frustrerend die wisselvalligheid", zegt hij.

"Ik verschoot toen ik achteraf mijn algemeen gemiddelde van ruim 95 zag, zo slecht was het dan uiteindelijk toch niet (lacht). Die wisselvalligheid is iets waarmee ik moet leren omgaan, het is al mijn hele carrière zo en uiteindelijk heb ik toch al een mooi palmares opgebouwd."

"Die wisselvalligheid is best vervelend" - Michael Smith ondanks probleem op dubbels door naar kwartfinales op Poland Darts Masters

Geen druk

Smith is samen met een Poolse, maar dat zorgt naar eigen zeggen niet voor extra druk op dit toernooi. "Nee, vorig jaar kwam ik hier wel met extra druk, maar dat was omdat ik toen regerend wereldkampioen was. Nu ben ik eigenlijk heel ontspannen, al wil ik uiteraard wel goed presteren hier."

Smith treft in de kwartfinales Luke Humphries. "Ik speel graag tegen hem. Bovendien is het een grote test, hij is één van de drie beste spelers ter wereld en je wil je meten met zo'n mannen."

World Cup of Darts

Bovendien vormt Smith eind deze maand ook een duo met Humphries op de World Cup of Darts. "Ik ben erop gebrand om die titel eindelijk eens te winnen, ik heb al teveel ontgoochelingen opgelopen op dat toernooi. Luke en ik kunnen het goed met elkaar vinden en we willen allebei ons land trots maken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties