"Dik verdiend en een Tour Card behalen acht ik zeker niet onmogelijk" - Vincent van der Voort enthousiast over debuut Noa-Lynn van Leuven op de Pro Tour

Dankzij haar goede resultaten op de Challenge Tour mag Noa-Lynn van Leuven binnenkort haar debuut maken op de PDC Pro Tour.

Van Leuven mag volgende week aantreden op Players Championships 9 en 10. "Ze heeft het gewoon verdiend. Als je een Challenge Tour kan winnen, poeh", zegt collega-darter Vincent van der Voort. "Daar doen gewoon de beste amateurs aan mee, zo'n 250 man of iets dergelijks."

Dat er een vrouw tussen de mannen gaat spelen is voor Van der Voort allerminst een probleem. "Fallon Sherrock speelde vorig jaar weleens mee en Lisa Ashton heeft een Tour Card gehad. Daar zal dus niemand het moeilijk mee hebben. Je moet gewoon spelen tegen wie je moet. Punt."

"De nieuwigheid is er wel een beetje af. In het begin was het natuurlijk een dingetje", vervolgt Van der Voort. "Nu doen ze vaak mee, waaronder op het WK. Er zijn ondertussen al zoveel heren die van vrouwen verloren hebben, dat is niet speciaal meer. Misschien zien anderen het anders, maar ik denk dat het niet zo'n groot ding is."

Tour Card

Lisa Ashton blijft tot op heden de enige dame die ooit een PDC Tour Card veroverde. Kan Van Leuven in haar voetsporen treden? "Zeg nooit nooit. Ze heeft toen ook echt goede namen verslagen, die eerder een Tour Card hadden of er nu dicht tegenaan zitten. Ik ga dus zeker niet zeggen dat ze dat niet kan."

Van der Voort ziet wel een belangrijk verschil tussen de Challenge Tour en de Pro Tour. "Als je naar de baan komt lopen en je speelt tegen iemand uit de top tien van de wereld, dan heeft dat invloed. De ene gaat er makkelijker mee om dan de ander, maar ik denk wel dat het iets met iemand doet."

Debuut

"Ik herinner me nog wanneer ik mijn debuut maakte. Dan zie je Phil Taylor, Eric Bristow en John Lowe rondlopen. Ik was toen wel een jeugdspeler, maar dat is natuurlijk indrukwekkend. Dat je daar dan tussen staat. Van te voren heb je die, in principe, alleen op televisie gezien. Nu mag je er zelf tegen spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties