"Dimitri is absoluut geen valsspeler" - Wayne Mardle heeft begrip voor 'trage' Dimitri Van den Bergh

Dimitri Van den Bergh trok zondagavond aan het langste eind in de finale van de UK Open. 'The Dreammaker' won met 11-10 van Luke Humphries en veroverde zo de tweede major uit zijn carrière.

Achteraf was er heel wat te doen om de 'trage' Van den Bergh. Onder meer ex-speler Chris Mason vond het 'not done' om het spel zo te vertragen. "Dit is buiten proportie opgeblazen", zegt Wayne Mardle, analist bij Sky Sports. "Sport gaat over een manier vinden om binnen de regels te winnen."

Mardle ziet dan ook geen enkel probleem in de acties van Van den Bergh. "Speler A gooit langzamer dan speler B, dus wordt speler A min of meer een valsspeler genoemd. Naïef. Wat is de ophef? Waarom zou hij op een tempo spelen dat bij zijn tegenstander past? Blijkbaar is hij de langzaamste speler op aarde. Dit komt een jaar nadat Andrew Gilding het toernooi won...speelde hij dan ook vals?

Mardle maakt ook een bepaalde nuance. "De vertraging was toen hij een beslissende leg moest gooien om het toernooi te winnen. Hij was nerveus en had tijd nodig."

"Iedere speler heeft nu eenmaal zijn karaktertrekken. "Eric (Bristow) schreeuwde in iemands gezicht, dat was typisch Eric. (Peter) Manley praatte tegen een tegenstander terwijl ze gooiden, dat was grappig. Phil (Taylor) liep weg voor een laatste leg, prima...het was Phil. (Simon) Whitlock verliet het podium voor een toilet, het publiek begon zijn naam te zingen. Dan heb je Dimitri die dertig seconden de tijd neemt voor een beslissende leg en sociale media staat op zijn kop. Eerlijk gezegd, dat snap ik totaal niet", besluit Mardle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties