Dimitri Van den Bergh deed inspiratie op bij Damon Heta: "Nu weet ik hoe ik Michael van Gerwen moet kloppen"

Damon Heta deed het afgelopen week uitstekend op de Grand Slam of Darts. Dat was ook Dimitri Van den Bergh opgevallen, die mogelijk wel inspiratie heeft opgedaan bij de prestatie van de Australiër.

Heta bereikte op de Grand Slam of Darts de kwartfinales, waarin hij met 16-6 verloor van Rob Cross. Een ronde eerder had de Australiër wel met 10-7 gewonnen tegen Michael van Gerwen.

Die sterke prestatie was ook Dimitri Van den Bergh niet ontgaan, die tijdens de wedstrijd tussen Heta en Van Gerwen co-commentator was bij de Belgische zender VTM 2. “Nu weet ik hoe het moet, hè”, lachte Van den Bergh, die tijdens een officiële wedstrijd nog nooit tegen Van Gerwen wist te winnen. “Van Gerwen moet zijn dubbeltjes missen en ik mijn kansen pakken. Voilà, dan klop ik hem.”

Heta en Van den Bergh waren tot voor kort huisgenoten in Leicester. Onlangs keerde Van den Bergh echter terug naar België om er zich samen met vrouw en kind te vestigen in Sint-Truiden. Heta verhuisde dan weer naar de grens met Wales.

“Ik ga eerlijk zijn: ik heb traantjes gelaten toen ze vertrokken", zegt Van den Bergh. “Damon en zijn vrouw Megan zijn echt fantastische mensen, die doen geen vlieg kwaad. Ik ga ze écht missen.”

Van den Bergh wist zich dit jaar niet te plaatsen voor de Grand Slam of Darts. De 29-jarige Belg is komend weekend wel geplaatst voor de Players Championship Finals. In Butlins's Minehead neemt hij het in de openingsronde op tegen de als 34e geplaatste Welshman Jim Williams. De winnaar van die wedstrijd treft in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen Gary Anderson en Steve Beaton. Heta neemt het in de openingsronde op tegen Jules van Dongen, de winnaar treft in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen José de Sousa en Kevin Doets.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties