Dirk van Duijvenbode stunt met indrukwekkende zege op titelverdediger Gerwyn Price; Michael van Gerwen ook naar laatste 16

Dirk van Duijvenbode heeft zich met een imponerende overwinning gekwalificeerd voor de laatste zestien op de European Darts Open. Bij het Euro Tour-toernooi in Leverkusen won hij met 6-2 van Gerwyn Price.

De darter uit 's-Gravenzande nam daarmee een mooie revanche op Price. De Welshman had vorig jaar in de finale van dit toernooi met 8-7 gewonnen van Van Duijvenbode, nadat de Nederlander diverse matchdarts had gemist.

Price wist nu nog twee van de eerste drie legs te winnen, maar met een 11-darter en een 15-darter nam Van Duijvenbode de voorsprong over. Met een 17-darter en een 80 finish bouwde 'Aubergenius' daarna zijn voorsprong uit naar 5-2. Met een 16-darter klaarde Van Duijvenbode daarna de klus. De tweevoudig major-finalist noteerde een gemiddelde van 102.58 en een finishpercentage van 67 procent.

Van Duijvenbode wordt bij de laatste zestien vergezeld door Michael van Gerwen, want de 35-jarige Vlijmenaar wist zich ook bij de laatste zestien te scharen. Hij won met 6-4 van Dylan Slevin in de tweede ronde.

Van Gerwen had aan een break in de eerste leg voldoende om de Ier omver te werpen. In de tweede en zesde leg kreeg Slevin nog kansen om een rebreak te plaatsen, maar dat mislukte. Met een 78 finish in de tiende leg stelde Van Gerwen de overwinning veilig.

Danny Noppert slaagde er niet in om de derde ronde van de European Darts Open te bereiken. 'The Freeze' ging met 6-5 onderuit tegen Owen Bates. Noppert stond 5-3 voor en mocht ook nog aan te laatste leg beginnen, maar zijn enige matchdarts kwamen in de tiende leg. Hij liet toen drie matchdarts onbenut en betaalde daarvoor de hoogste prijs.

De clash tussen Rob Cross en Michael Smith draaide uit op een enorme tegenvaller. Beide spelers wierpen een gemiddelde van onder de negentig; 85 voor Cross en 89 voor Smith. 'Bullyboy' won de partij eenvoudig met 6-0.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties