Dirk van Duijvenbode toont topvorm en verslaat Luke Humphries voor eindzege op Mannheim Darts Gala

Dirk van Duijvenbode heeft afgelopen weekend het nodige zelfvertrouwen getankt. 'Aubergenius' boekte een knap resultaat door het Mannheim Darts Gala te winnen, nadat hij van drie (oud-)wereldkampioenen wist te winnen.

Van Duijvenbode was één van de zes topdarters die een uitnodiging had ontvangen voor het demonstratietoernooi in Duitsland. Het evenement werd georganiseerd door PDC Europe, dat ook verantwoordelijk is voor de organisatie van de dertien Euro Tour-toernooien op de PDC-kalender.

Het toernooi bestond uit twee groepen van elk drie spelers. Van Duijvenbode zat in een poule samen met oud-wereldkampioen Michael Smith en Martin Schindler. De Nederlander wist beide wedstrijden in winst om te zetten, terwijl Schindler ook te sterk was voor Smith.

De andere groep was gevuld met Devon Petersen, Luke Humphries en Gerwyn Price. Deze drie spelers wisten allemaal één potje te winnen, maar het waren Humphries en Price die op legsaldo naar de halve finales gingen.

Humphries plaatste zich daarna als eerste voor de finale met een 4-1 zege op Schindler. Van Duijvenbode was daarna voor de uitschakeling van Price (4-1). Van Duijvenbode eiste daarna de titel op in Mannheim door regerend wereldkampioen Humphries met 4-2 te verslaan.

De komende maanden organiseert PDC Europe nog meer darts gala's waarbij enkele wereldtoppers acte de présence geven. Er staan nog evenementen in de Duitse steden Saarbrücken, Passau, Trier, Göttingen, Halle, Lingen en Köln op het programma.

Uitslagen Mannheim Darts Gala 2024

Groep A

Luke Humphries

Gerwyn Price

Devon Petersen

Uitslagen

Devon Petersen 4-? Gerwyn Price

Luke Humphries 4-? Devon Petersen

Gerwyn Price 4-? Luke Humphries

Groep B

Michael Smith

Dirk van Duijvenbode

Martin Schindler

Uitslagen

Dirk van Duijvenbode 4-? Martin Schindler

Martin Schindler 4-? Michael Smith

Dirk van Duijvenbode 4-? Michael Smith

Halve finale

Luke Humphries 4-1 Martin Schindler

Dirk van Duijvenbode 4-1 Gerwyn Price

Finale

Dirk van Duijvenbode 4-2 Luke Humphries

Dirk van Duijvenbode toont topvorm en verslaat Luke Humphries voor eindzege op Mannheim Darts Gala
Dirk van Duijvenbode wint het Mannheim Darts Gala na vier fraaie overwinningen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties