Dit is waarom Gerwyn Price dit weekend niet meedoet aan Dutch Darts Championship

Gerwyn Price is dit weekend de grote afwezige tijdens de Dutch Darts Championship in Leeuwarden. 'The Iceman' is de enige speler uit de top-12 van de wereldranglijst die zich niet heeft geplaatst voor het Euro Tour-toernooi in Nederland.

Voor de plaatsingslijst voor de Euro Tour-toernooien wordt de Pro Tour Order of Merit gebruikt. Voor deze ranking tellen de resultaten op de vloertoernooien en de Euro Tour-toernooien.

Ten tijde van de cut-off voor de Dutch Darts Championship, op 28 februari, stond Price niet meer in de top-16 van de Pro Tour Order of Merit. Zijn twee Euro Tour-titels eind maart en begin april kwamen dus te laat.

De Welshman had nog wel de optie om te proberen zich via het Tour Card-kwalificatietoernooi te plaatsen, maar koos ervoor om deze over te slaan. Price mist om dezelfde reden overigens ook de Euro Tour-toernooien in het Belgische Wieze (5-7 mei) en de Tsjechische hoofdstad Praag (12-14 mei).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties