Dit is wat je moet weten over de eerste PDC Super Series | Dartsnieuws.com

Dit is wat je moet weten over de eerste PDC Super Series

Van donderdag 25 februari tot en met zondag 28 februari staan de eerste PDC Super Series op het programma. Het vierluik in Bolton bestaat uit vier Players Championship-toernooien.

Op deze toernooien kunnen spelers prijzengeld verdienen voor de wereldranglijst, Pro Tour-ranking en de Players Championship Order of Merit. Via deze rankingen kunnen spelers zich kwalificeren voor de televisietoernooien, waaronder de World Matchplay, World Grand Prix en het WK Darts.

Wie doen er mee?

In eerste instantie mogen de 128 Tour Card-houders meedoen aan de PDC Super Series. Tot deze groep behoren onder meer Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort, maar ook grote namen als Peter Wright, Gerwyn Price en Gary Anderson.

Bij afmeldingen van één of meerdere Tour Card-houders wordt er gekeken naar een reservelijst. Voor deze lijst wordt gekeken naar spelers die tijdens de Q-School net tekort kwamen voor een Tour Card. Normaal gesproken wordt de ranglijst van de Challenge Tour gehanteerd voor de reservelijst, maar dit jaar zijn er vanwege de coronapandemie nog geen Challenge Tour-toernooien gespeeld.

Hoe kan ik deze toernooien volgen?

Live-scores van de wedstrijden zijn te volgen via het scoresysteem DartConnect, terwijl via PDC TV twee streambanen te zien zijn. Bovendien wordt er dagelijks een liveblog bijgehouden op deze website.

De toernooien beginnen dagelijks om 15:00 uur Nederlandse tijd. De loting wordt ongeveer een uur voor de start van het evenement bekend.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen?

Voor elk toernooi is 75.000 pond aan prijzengeld beschikbaar gesteld. De winnaar van elk toernooi ontvangt een cheque van 10.000 pond.

Resultaat Prijzengeld

Winnaar £10,000

Runner-up £6,000

Halve finale £3,000

Kwartfinale £2,250

Laatste 16 £1,500

Laatste 32 £1,000

Laatste 64 £500

Totaal £75,000

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties