Dit zijn de grootste afwezigen op het komende WK Darts

Slechts acht van de huidige spelers uit de top-64 van de wereldranglijst zijn er niet bij op het komende WK Darts. In dit artikel vind je de grootste afwezigen in Alexandra Palace.

De hoogstgeplaatste afwezige op het WK Darts is Jeffrey de Zwaan, de huidige nummer 39 van de wereld. De Nederlander was er de laatste drie edities telkens bij in Alexandra Palace, waar hij twee jaar terug bij de laatste zestien nipt verloor van de uiteindelijke wereldkampioen Peter Wright.

Het zal niet vaak gebeuren dat een winnaar van een televisietoernooi datzelfde jaar ontbreekt op het WK Darts. John Henderson won enkele maanden terug nog met Wright de World Cup of Darts, maar kende individueel geen goed seizoen. Er is zelfs een kleine kans dat de Schot zijn PDC Tour Card verliest na het wereldkampioenschap.

Dat laatste geldt ook voor Max Hopp, die eveneens ontbreekt op het WK Darts. Hopp speelde acht van de laatste negen WK-edities, terwijl Henderson er negen van de laatste tien speelde.

Steve West is er voor het eerst sinds de editie van 2016 niet meer bij in Noord-Londen. Twee jaar geleden was de Engelsman zelfs nog één van de reekshoofden op het wereldkampioenschap, maar dit jaar kwam hij niet verder dan plek 105 op de Pro Tour-ranking.

Keegan Brown is ook een opvallende afwezige, nadat hij de afgelopen zeven jaren slechts één editie miste. De andere afwezigen uit de top-64 van de wereldranglijst zijn Andy Boulton, Scott Waites en Mickey Mansell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties