Dit zijn de vijf grootste afwezigen op de World Matchplay 2022

De World Matchplay gaat op zaterdag 16 juli van start met een deelnemersveld van 32 spelers. Onder hen zijn vier debutanten, terwijl ook enkele bekende namen er niet in zijn geslaagd om zich te plaatsen voor het toernooi in Blackpool.

In dit artikel neemt Dartsnieuws.com de vijf grootste afwezigen op de World Matchplay 2022 onder de loep.

Glen Durrant

De voorbije twee seizoenen was Glen Durrant, in 2019 en 2020 nog halvefinalist, een geplaatste speler op de World Matchplay, maar dit jaar wist 'Duzza' zich niet eens te plaatsen voor het prestigieuze evenement in de Winter Gardens.

Na het winnen van de Premier League Darts in 2020 is de carrière van Durrant snel bergafwaarts gegaan. De drievoudig Lakeside-kampioen dreigt inmiddels zijn Tour Card te verliezen na dit seizoen.

Mensur Suljovic

Heel dichtbij de World Matchplay-titel was Mensur Suljovic in 2018, maar hij verloor uiteindelijk na een thriller met 21-19 van Gary Anderson.

De Oostenrijker heeft zich dit jaar, mede door een korte afwezigheid op de Pro Tour, voor het eerst sinds 2014 niet geplaatst voor de World Matchplay. In 2021 ontbrak 'The Gentle' ook in Blackpool, maar toen had hij zich wel geplaatst. Echter meldde Suljovic zich destijds op het laatste moment af.

Mervyn King

Kijkend naar de wereldranglijst, dan is Mervyn King met zijn 21ste plaats de hoogst geklasseerde afwezige op deze World Matchplay. Het is pas de tweede keer sinds 2006 dat 'The King' er niet bij is in Blackpool.

Hoewel King op de televisietoernooien enkele mooie resultaten heeft laten zien, met onder meer een kwartfinaleplaats op het afgelopen WK Darts, heeft hij een teleurstellend seizoen op de Pro Tour.

Ian White

Ook Ian White is dit jaar niet van de partij in de Winter Gardens. 'The Diamond' was de laatste jaren vaste klant op dit toernooi, want hij wist zich van 2012 tot en met 2021 ieder jaar te plaatsen.

White was qua ranking misschien wel het grootste slachtoffer van de coronapandemie. De Engelsman kende een zeer succesvol 2019, maar kon deze resultaten op de Pro Tour niet verdedigen omdat toernooien vanwege de coronapandemie niet doorgingen. White gleed af op de wereldranglijst, en vooral ook de Pro Tour-ranking. Het is hem nog niet gelukt om de weg omhoog weer te vinden nu het circuit weer op volle toeren draait.

Simon Whitlock

Voor het tweede opeenvolgende jaar is Simon Whitlock afwezig op de World Matchplay. In 2020 won hij nog verrassend van Michael van Gerwen op dit toernooi, waarna hij uiteindelijk in de kwartfinales werd uitgeschakeld.

Afgelopen maand zorgde Whitlock samen met landgenoot Damon Heta voor een stunt door Australië de titel te bezorgen op de World Cup of Darts. Heta is dit jaar de enige Australische deelnemer in Blackpool.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties