Dobey blikt terug op droomdebuut in Premier League: "Die titel op de Masters heeft me nog extra zelfvertrouwen gegeven"

Chris Dobey won afgelopen donderdag de eerste speeldag van de Premier League. 'Hollywood' blikt enkele dagen later terug op zijn droomdebuut.

"Ik heb slechtere weken gehad, dat is zeker", opent Dobey. "Ik ben blij dat ik hier op de eerste avond kan winnen. Het laat zien dat ik in topvorm ben en mijn plaats hier verdiend heb. Ik ben sowieso iemand met veel zelfvertrouwen, maar die titel op de Masters heeft me nog net wat extra gegeven. Ik weet nu dat ik kan winnen op het grote podium en dat heb ik donderdagavond bewezen."

Dobey gooide in de beslissende leg van de finale een 160-finish. "Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt aan mijn afwerking, vroeger liet ik het daarop soms afweten. Ik heb Michael al eens op tv verslagen, maar meestal was het omgekeerd. Dat zit in je hoofd, maar ik kwam hier met de wetenschap dat ik het kon, en hem vorig jaar kloppen op het EK gaf me het vertrouwen dat ik hem kon verslaan, en dat bleek."

Genieten

"Ik kijk ernaar uit om mijn leiderspositie in de tussenstand te verdedigen", zegt Dobey, die het volgende week in de openingsronde in Cardiff opneemt tegen Gerwyn Price. "Ik beleef een droom door in Premier League te mogen spelen en geniet van elk moment."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties