Dobey met zege op wereldkampioen Smith naar eerste major-finale

Chris Dobey is de eerste finalist op de Masters. Dankzij een 11-7 overwinning haalde 'Hollywood' voor het eerst in zijn carrière de finale van een major.

Dobey profiteerde optimaal van een zeer matige partij van Smith, die een gemiddelde van 90 en een finishpercentage van slechts 30 procent noteerde. Dobey zette daar 95 gemiddeld en een finishpercentage van 35 procent tegenover.

Smith had in de beginfase van de wedstrijd nog wel de leiding. 'Bullyboy' kwam 4-3 voor, maar miste twee kansen op dubbel 12 voor 5-3. Daarna wierp Dobey 118 uit om voor de 4-4 aan te tekenen.

In de twaalfde leg liet Smith nog eens drie breakkansen onbenut. Daarvoor kreeg de wereldkampioen vrijwel direct de rekening gepresenteerd. Dobey brak hem daarna in de dertiende leg met een 14-darter en liep meteen uit naar een 9-6 voor. Die voorsprong gaf Dobey niet meer weg, waardoor hij zich later op de avond mag melden voor de finale tegen Peter Wright of Rob Cross.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties