Dobey verovert eerste major-titel op Masters

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft een speler op de Masters zijn eerste major-titel gewonnen. Chris Dobey versloeg Rob Cross in de finale van het toernooi in Milton Keynes en veroverde daarmee zijn eerste televisietitel.

Dobey had op weg naar de finale Joe Cullen (6-4), Luke Humphries (10-8), Dirk van Duijvenbode (10-5) en Michael Smith (11-7) verslagen. Cross rekende af met Gary Anderson (10-6), Michael van Gerwen (10-7) en Peter Wright (11-10).

Waar Cross de meeste indruk had gemaakt op weg naar de finale, leek 'Voltage' moegestreden in de eindstrijd. De oud-wereldkampioen kwam niet verder dan een gemiddelde van 90, tegenover 94 voor Dobey.

Een belangrijk moment in de wedstrijd was de tiende leg, waarin Cross drie kansen op 5-5 miste. Daarna maakte Dobey 6-4 met een mooie 75 finish. In de daaropvolgende leg liet Cross nog eens twee pijlen op de dubbels onbenut. Zijn Engelse landgenoot raakte dubbel 4 en maakte 7-4. Vervolgens liep hij uit naar 9-5.

Cross kwam nog terug tot 10-7 en mocht vanaf 57 aanleggen voor 10-8. Echter miste Cross tweemaal het grote vlak, waardoor hij geen kans op de leg kreeg. Daarna benutte Dobey zijn zesde matchdart voor de titel.

Lees meer over:
PDC Rob Cross Chris Dobey Masters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties