Doets begint ambitieus aan Pro Tour-avontuur: 'Wil laten zien dat ik de beste spelers ter wereld kan verslaan'

Op de voorbije PDC Q-School hebben vijf Nederlanders zich verzekerd van een Tour Card voor de komende twee jaar. Eén van hen is de 23-jarige Kevin Doets, die momenteel in Zweden woont.

Doets moest normaal in de eerste fase van Q-School spelen. “Maar drie dagen voor aanvang vernam ik dat de PDC de reglementen had aangepast. De top-8 van de Development Tour, waartoe ik behoorde, mocht rechtstreeks naar de finalefase. In die finalefase kende ik een slechte eerste dag, ik was bijzonder misselijk en moest zelfs overgeven, misschien wel van de stress. Gelukkig ging het nadien veel beter. Op de tweede dag verloor ik in de halve finales van Brian Raman en dat gaf me het zelfvertrouwen dat het wel zou lukken. Op de derde dag haalde ik opnieuw de halve finales, ditmaal verloor ik van Mario Vandenbogaerde, maar via de Q-School ranglijst was ik daarmee wel zeker van een Tour Card. Het voelt geweldig dat het me gelukt is, ik heb er alles voor over om er nu volledig voor te gaan op de Pro Tour”, aldus Doets tegenover Darts Actueel.

Veel vertrouwen

De 23-jarige Nederlander was vorig seizoen ook al regelmatig actief op de Pro Tour. “Ik ken intussen zowat iedereen, voel me ontspannen en weet wat ik kan verwachten. Vorig jaar heb ik ook gemerkt dat ik dit niveau zeker aankan, het geeft me dan ook bijzonder veel vertrouwen om het dit jaar goed te doen.”

Doets heeft zichzelf enkele doelen gesteld. “Allereerst wil ik zo snel mogelijk de top-64 van de wereldranglijst bereiken. Daarnaast hoop ik me voor zoveel mogelijk Euro Tours te plaats en verder wil ik vooral laten zien dat ik de topspelers kan verslaan en onder druk goed kan presteren. Maar het belangrijkste blijft uiteraard gewoon plezier hebben in wat ik doe."

Geen verhuizing naar Engeland

Nu hij een Tour Card heeft overweegt Doets niet meteen een verhuis richting Engeland. “Ik heb vanuit Zweden telkens een rechtstreekse vlucht naar Londen. Bovendien heb ik een heel goede werkgever die er veel begrip voor heeft dat ik regelmatig naar het buitenland moet. Veel van mijn collega's spelen zelfs ook darts en volgen mijn carrière van nabij.”

Lees meer over:
PDC Q-School Kevin Doets

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties