Doets sindskort in zelfde team beroemde landgenoot: 'Geweldig om in hetzelfde team als Raymond te zitten'

Kevin Doets is uitstekend begonnen aan de PDC Development Tour. De 23-jarige Nederlander staat vierde in de tussenstand na de eerste zes toernooien.

Doets is voorlopig nog relatief onbekend bij het grote publiek. "Ik woon sinds twee jaar in Zweden nadat ik daar mijn vriendin heb leren kennen. Een andere Nederlander, Jeffrey de Graaf, woont hier vlakbij mij. Naast het darten werk ik als chauffeur. Mijn baas is gelukkig heel inschikkelijk en doet niet moeilijk als ik naar buitenlandse toernooien wil gaan."

De Nederlander was al bij de jeugd een groot talent. "Op mijn zeventiende kreeg ik echter af te rekenen met darteritus, daar heb ik toch anderhalf jaar last van gehad. Door niet meer stil te staan bij een nederlaag en alleen maar positief te denken heb ik dit probleem gelukkig kunnen oplossen. Sindsdien ben ik ervan verlost en ik voel me bijzonder goed nu.

Tour Card

Doets tekende recent een sponsorovereenkomst met Target Darts, dat ook Raymond van Barneveld sponsort. "Ik vind het geweldig om in hetzelfde 'team' als Raymond te zitten. Ik hoop dit jaar een Tour Card te veroveren via de Development Tour of de Challenge Tour om komend seizoen samen met hem op de Pro Tour actief te zijn. Moest het toch niet lukken ga ik sowieso naar Q-School."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties