Duitse darter is het oneens met Van Barneveld: 'Het zou leuk zijn als er meer van dit soort toernooien komen'

Raymond van Barneveld sprak zich onlangs uit tegen het dubbel-in format op de World Grand Prix. Collega-darter Lukas Wenig heeft zich op de Duitse zender DAZN juist uitgesproken voor meer van dat soort toernooien.

"Het spreekt me erg aan en het zou leuk zijn als er nog een paar van dit soort toernooien opgezet worden'', vertelde hij tegen Elmar Paulke op DAZN. "Je eindigt de leg met een dubbel en je moet je meteen daarna concentreren, want je wilt meteen openen met de dubbel. Normaal gesproken kan je de eerste drie pijlen ontspannen wegooien, maar nu staat de druk er meteen op. En het is echt opmerkelijk om te zien wat dat doet met de spelers in de toernooien."

Challenge Tour

Wenig heeft in tegenstelling tot Van Barneveld echter geen Tour Card en deed dus ook niet mee aan de World Grand Prix. De Duitser komt dit toernooi wel op de Challenge Tour in actie. Hij weet echter nog niet of hij dit weekend meedoet aan de laatste Challenge Tour-toernooien van het seizoeN.

"Ik sta nu op de twaalfde plaats. Maar de weg naar de top tien of top acht is nog erg ver. Ik moet kijken of het zin heeft om mee te doen'', zegt hij daarover.

"Bovendien zijn de kosten nu relatief hoog met vliegen. In september deed ik al mee aan de Challenge Tour en de MODUS Super Series. Hoewel ik daar prima speelde, bleven de resultaten uit. Dat is natuurlijk frustrerend. Dan is het beter om energie te sparen voor iets anders.''

Q-School

In ieder geval zal Wenig zijn kop niet in het zand steken. Hij overweegt onder andere de mogelijkheid om een Tour Card te verdienen via de Q-School. "Zoals de zaken zich ontwikkeld hebben, zou kans maken op de Tour Card. In dat geval heb ik twee jaar de tijd om te zien wat er gebeurt. Ontwikkel ik verder? Besef ik dat ik mijn limiet heb bereikt? In ieder geval heb ik mezelf dan gemeten met de beste darters ter wereld. Als het dan niet lukt, hoef ik mezelf niet de schuld te geven. Ik ben al veel verder dan ik ooit had gedacht. Ik zie zelf telkens weer in de training wat er nog mogelijk is. De vraag is natuurlijk: kun je het dan ook oproepen?"

De komende periode staat dus in het teken van de voorbereiding op de Q-School. ''Ik ga proberen om elke dag één of twee uur te trainen. Daarnaast heb je in het weekend dan nog competitie of een toernooi. Het is belangrijk voor mij om elke dag een paar darts te gooien, de arm losgooien en het goede gevoel houden.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties