Durrant, Bates, Pallett en acht andere spelers pakken PDC Tour Card via UK Q-School Order of Merit

Glen Durrant behoort tot de dertien spelers die via de Q-School Order of Merit een PDC Tour Card heeft bemachtigd. De drievoudig Lakeside-kampioen kende een stroeve start aan het vierdaagse evenement in Wigan, maar rechtte zijn rug tijdens de afgelopen twee speeldagen.

De Engelsman verloor donderdag en vrijdag telkens bij de laatste 128 en bleef halverwege op twee punten steken. Zaterdag kwam Durrant wel ver en wist zelfs bijna een directe PDC Tour Card te veroveren. 'Duzza' verloor in de finaleronde echter van Reece Robinson en moest zondag opnieuw aan de bak.

De 48-jarige darter uit Middlesbrough ontsnapte zondag in de derde ronde tegen Matthew Dennant aan uitschakeling, maar stootte vervolgens door tot de laatste zestien. Durrant bracht zijn puntentotaal op twaalf, wat een derde plek opleverde op de Q-School Order of Merit. 'Duzza' gaat in februari zijn debuut maken op het Pro Tour-circuit van de PDC.

Joe Murnan en Jamie Bain krijgen een nieuwe kans om zich te bewijzen op de PDC Tour. De Engelsman en de Schot raakten na het afgelopen seizoen hun Tour Card kwijt, maar wisten zich op de Q-School opnieuw te verzekeren van een Tour Card.

Jonathan Worsley, Adrian Gray, Andy Boulton, David Pallett, Conan Whitehead en Barrie Bates maken hun rentree op het elite circuit van de PDC. Zij waren in het verleden in bezit van een Tour Card, maar ontbraken vorig jaar op de Pro Tour. Carl Wilkinson en Gavin Carlin mogen zich voor het eerst Tour Card-houder noemen.

Lees meer over:
PDC Glen Durrant David Pallett

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties