Durrant begint met veel twijfels aan World Matchplay: 'Op dit moment niet veel licht aan het eind van de tunnel'

2021 is voorlopig nog niet het jaar van Glen Durrant. De 50-jarige Engelsman verkeert momenteel in een echte vorm- en vertrouwenscrisis.

Durrant won vorig jaar de Premier League, maar moest dit jaar puntenloos afdruipen. "Geestelijk begin je te denken 'goed dat is het, je hebt je beurt gehad, je hebt je goede tijden gehad en laten we nu verder gaan'. De bubbel tijdens de lockdown heeft ook niet geholpen. Die Premier League zal me waarschijnlijk nog lang blijven achtervolgen, want je wordt met 7-1 of 7-0 verslagen door mensen die je een tijdje geleden zelf nog klopte. Dan moet je terug naar die hotelkamer zonder je familie erbij en je houden aan alle regels die in de bubbels werden ingesteld. Het waren een paar echt donkere momenten", aldus Durrant bij The Northern Echo.

"Als iemand als Simon Whitlock niet in vorm is, zal hij altijd positief praten", vervolgt 'Duzza'. "Hij zal altijd zeggen: 'Het is maar een klein foutje, ik kom terug'. Maar ik laat sneller mijn emoties zien. Vroeger had ik dat aura als ik een toernooi binnenliep, zeker in de BDO, maar dat heb ik nu niet meer. Heel erg moeilijk en er lijkt op dit moment niet veel licht aan het eind van de tunnel te zijn."

Oplossingen zoeken

Durrant zoekt wel naar oplossingen. "Ik ben een denker en ik ben iemand die vaak aan zelfreflectie doet. Als je iets opnoemt, heb ik het geprobeerd. Of het nu nieuwe dartpijlen zijn geweest, nieuwe flights, de manier waarop ik sta, de manier waarop ik oefen, fitnessoefeningen of een beetje gewicht verliezen. Ik ben vorige week bij Wayne Mardle geweest. Hij zag wat het probleem was, maar het is niets wat ik nog niet wist. Hij dacht dat het vijf tot zes uur zou duren voor ik echt weer kon gooien zoals ik gewend was, maar er is gewoon iets in mijn worp op dit moment dat, hoezeer ik ook weet wat het probleem is, ik niet lijk te kunnen corrigeren."

De 50-jarige Engelsman kijkt ook al vooruit naar de rest van het jaar. "Wat er ook gebeurt na de Matchplay, augustus is meestal een rustige periode voor de darters waarin ik echt aan mijn spel kan werken en kan proberen om weer te pieken, klaar voor een heel erg druk einde van het seizoen. Want ik verdedig veel geld, veel punten en als ik mijn niveau niet snel opkrik, kun je snel uit de top 16 vallen en dan wordt het echt moeilijk als je je wilt kwalificeren de grote tv-toernooien."

Lees meer over:
PDC Glen Durrant World Matchplay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties