Durrant voelt zich vergeten op WK Darts: 'Niemand heeft interesse in mij dit jaar'

Het koste Glen Durrant maandagavond toch nog behoorlijk wat moeite om af te rekenen met Danny Baggish op het WK Darts. Na een 3-0 voorsprong werd het ternauwernood 4-2 voor de regerend Premier League-kampioen.

De opluchting was dan ook groot bij Durrant dat er geen beslissende set nodig was. ''Ik was dichtbij een 4-0 overwinning, maar opeens kwam ik in de problemen. Uiteindelijk is dit een goede overwinning'', zei de Engelsman na afloop.

Waar Durrant vorig jaar nog als een outsider gold voor de wereldtitel, wordt de Engelsman nu nog nauwelijks genoemd als kanshebber voor de eindzege. Dat laatste heeft Durrant zelf ook opgemerkt.

''Mensen geloven niet in mij, maar ik geloof wel in mezelf. Ik ben de vergeten man. Niemand heeft interesse in mij dit jaar. Mijn vorige wedstrijd speelde ik op de avond dat Lisa Ashton in actie kwam, toen hoefde ik maar één interview te doen. Vorig jaar moest ik er zeven of acht doen.''

De drievoudig Lakeside-kampioen treft Dirk van Duijvenbode bij de laatste zestien. ''In mijn partij tegen Baggish speelde ik een stuk beter dan in mijn eerste wedstrijd. Dat geeft mij extra vertrouwen voor mijn duel tegen Dirk, waar ik zeer naar uitkijk.''

Lees meer over:
PDC Glen Durrant WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties