Edgar lovend over Greaves: "Ze heeft het aura van Phil Taylor"

Er stond vorige week weer geen maat op Beau Greaves. In de finale van de Women's World Matchplay won de 19-jarige Engelse met 6-1 van Mikuru Suzuki.

Matthew Edgar, zelf voormalig profdarter en tegenwoordig vooral aan de slag als analist, is onder de indruk van de prestaties van Greaves. "Of ze nu goed speelt of niet, ze wint bijna al haar wedstrijden. Phil Taylor had vroeger ook zo'n aura over hem, iedereen had schrik van hem en hij moest zelfs niet altijd zijn beste niveau halen om toch makkelijk te winnen."

Q-School

De vraag is of Greaves het ook op de Pro Tour tussen de mannen kan waarmaken. "Ik zou haar aanraden om nog niet meteen naar Q-School te gaan. Laat ze eerst maar eens proeven van de Development Tour, ik ben eigenlijk verbaasd dat ze dat dit jaar nog niet doet. Laat ze maar gestaag groeien, met vervolgens ook de Challenge Tour en dan is ze binnen enkele jaren zeker klaar voor de Pro Tour", besluit Edgar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties