Edgar niet eens met PDC-rankingsysteem: 'Bepaalde spelers en speelsters hebben een groot voordeel ten opzichte van anderen''

Matthew Edgar heeft op zijn youtube-kanaal Edgar TV een nieuwe aflevering online gezet. Hierin bespreekt hij het rankingsysteem bij de PDC.

Edgar heeft enkele bedenkingen bij het huidige rankingsysteem. Zo krijgen vrouwelijke Tour Card-houders (al heeft er momenteel geen enkele vrouw een Tour Card) in zijn ogen een oneerlijk voordeel. Zo mag de winnares van de Women's Series deelnemen aan de Grand Slam of Darts en mogen de beste twee dames in de eindstand deelnemen aan het WK. Naast de Women's Series hebben ze ook via de reguliere toernooien een kans om zich te plaatsen voor die toptoernooien.

Groot voordeel

"Ze snoepen zo rankingpunten weg van andere spelers, die strijden voor het behoud van hun Tour Card", zegt Edgar. "Spelers die uiteraard alleen maar aan de reguliere toernooien mogen deelnemen en zo minder kansen krijgen. Zo ben je bij deelname aan de World Matchplay én het WK al verzekerd van 25000 pond aan prijzengeld en dit kan een enorm verschil maken op de wereldranglijst."

Daarnaast ziet Edgar nog een probleem. "Bepaalde spelers hebben een groot voordeel omdat ze uit een land komen waar veel European Tour-toernooien plaatsvinden met telkens een regionaal kwalificatietoernooi. Ook krijgt bijvoorbeeld de winnaar van de German Super League een deelnameticket voor het WK. Ik ben daar op zich niet tegen, maar ik zou de rankingpunten die ze krijgen voor deelname aan het WK dan niet laten meetellen voor de wereldranglijst."

Bekijk hieronder de hele video!

Lees meer over:
PDC Matthew Edgar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties