Edgar TV blikt terug op Q-School: 'Brons voor Van Barneveld'

Op zijn YouTube-kanaal blikte Matthew Edgar terug op de voorbije PDC Q-School. Edgar was onder meer onder de indruk van de Nederlanders Niels Zonneveld en Raymond van Barneveld.

Q-School werd dit jaar in een nieuw concept georganiseerd met een eerste fase in twee blokken van drie dagen en vervolgens een finalefase. "Dat was een heel goede beslissing", opent Edgar. "In die eerste fase konden veel spelers een eerste ervaring op Q-School opdoen. In de finalefase was het niveau een stuk hoger en werd er echt gestreden om de Tour Cards. Ik zou dit concept zeker behouden."

In totaal kwamen er in Duitsland en Engeland zo'n 640 spelers in actie op Q-School, slechts 29 daarvan behaalden een Tour Card. "Alleen die 29 Tour Card-houders hebben nu een contract met de PDC waardoor ze geen toernooien in andere bonden mogen spelen. De andere spelers kunnen dat wel en hebben nu diverse mogelijkheden. Zo kunnen ze in actie komen op de Challenge Tour maar even goed toernooien van MAD (Modern Amateur Darts, red.) of WDF (World Darts Federation, red.) spelen."

Edgar TV medailles

Edgar gaf tenslotte zijn top-3 qua prestaties op de voorbije Q-School. "De bronzen medaille geef ik aan Raymond van Barneveld. Er lag zoveel druk op hem.en toch is hij erin geslaagd om een Tour Card te veroveren, dat vind ik bijzonder knap. Het zilver geef ik aan Barney's landgenoot Niels Zonneveld. Ik had hem vooraf getipt als winnaar van een Tour Card en het is hem nog gelukt ook. De gouden medaille geef ik aan Joe Murnan. Hij heeft er een moeilijke periode opzitten en miste slechts op het nippertje kwalificatie voor het WK. Op Q-School gooide hij hoge gemiddeldes en liet hij opnieuw zien tot wat hij in staat is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties