Edgar wil snel terugkeren op Pro Tour: 'Maar even een jaar zonder druk van de PDC is ook leuk'

Matthew Edgar verloor begin dit jaar zijn PDC Tour Card. Prime Time wil echter snel terugkeren op de Pro Tour.

"Ik ben dan wel mijn Tour Card kwijt, toch heb ik me nog geen seconde verveeld", opent Edgar tegenover Online Darts. "Ik heb nu veel meer tijd voor andere dingen, zoals onder meer mijn eigen youtube-kanaal. Bovendien is er nu even geen druk meer van de PDC en moet ik niet de hele tijd naar de wereldranglijst kijken."

Terugkeer op Pro Tour

Toch wil Edgar graag snel terugkeren op de Pro Tour. "Ik speel dit jaar de Challenge Tour en wil in de top-2 eindigen. Dat zou betekenen dat ik automatisch een Tour Card krijg en ook mag deelnemen aan het WK."

Edgar wil dus niet naar Q-School. "Ik vind het huidige systeem van Q-School niet goed. Mijn voorstel zou zijn om de dagwinnaars tijdens Q-School een Tour Card te geven en de beste spelers in de Q-School ranglijst een ticket te geven voor de Challenge Tour. De Tour Cards die nu op Q-School verdiend worden via de ranglijst zou ik dan verbinden aan de ranglijst van de Challenge Tour."

Nog meer veranderingen

Daarnaast ziet de 35-jarige Engelsman nog meer ruimte voor verandering. "Nu staat er in het contract van spelers met een Tour Card dat ze alleen in PDC-toernooien mogen spelen. Maar spelers buiten de top-64 hebben veel te weinig mogelijkheden. Ik zou ze de kans geven om bijvoorbeeld ook in de Online Darts League te laten spelen. Ze kunnen zo wat extra geld verdienen en ook wat extra ervaring opdoen met camera's op zich gericht. We hebben in het verleden al gezien dat spelers die daar regelmatig gespeeld hebben nadien een Tour Card wonnen."

Lees meer over:
PDC Matthew Edgar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties