Eervolle WK-loting voor Sherrock: 'Ik mag tegen een icoon van onze sport spelen'

Fallon Sherrock werd maandagavond bij de loting voor het WK Darts gekoppeld aan voormalig wereldkampioen Steve Beaton, die zijn 31ste deelname maakt op het wereldkampioenschap.

De 27-jarige Engelse maakte twee jaar terug furore in Alexandra Palace door als eerste vrouw ooit een wedstrijd op het PDC-WK te winnen. Ze versloeg Ted Evetts en Mensur Suljovic, alvorens Chris Dobey bij de laatste 32 te sterk bleek.

Tegen Beaton maakt Sherrock dus haar terugkeer in Noord-Londen en tegenover Sky Sports sprak ze van een mooie loting. ''Ik heb er heel veel zin in, want ik mag tegen een icoon van onze sport spelen. Ik vind het enorm eervol om het tegen Steve op te nemen en we gaan zien wat deze wedstrijd gaat brengen'', zei de Queen of the Palace.

Ook in sportief opzicht biedt de loting perspectief. Bij winst neemt ze het in de tweede ronde op tegen Kim Huybrechts. ''Ik had het ook tegen Raymond van Barneveld of Adrian Lewis kunnen opnemen, dus ik ben erg blij met mijn loting.''

De komende twee weken gaat Sherrock zich zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op het wereldkampioenschap. ''Ik ga me vooral voorbereiden op het spelen van sets, en mijn finishes trainen, want scorend kan ik altijd wel goed. Ik moet weer aan het setsysteem wennen, want dat heb ik al een tijdje niet gedaan. Hopelijk komt dat goed in de komende weken.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties