Effectieve Raymond van Barneveld stuurt Luke Humphries naar huis op European Darts Open

Raymond van Barneveld heeft zich ten koste van Luke Humphries gekwalificeerd voor de finaledag van de European Darts Open. De 57-jarige Hagenaar boekte een knappe 6-4 overwinning op de regerend wereldkampioen.

Het waren vooral de dubbels die Humphries opbraken. De Engelsman noteerde een finishpercentage van slechts 22 procent, terwijl Van Barneveld daar een finishpercentage van 40 procent tegenover zette.

Volg de European Darts Open 2024 via onze LIVE SCORE!

In de eerste leg miste Humphries al zeven dubbels om op het scorebord te komen. Van Barneveld sloeg daarna toe met zijn tweede pijl. Met een 14-darter verdubbelde 'Barney' daarna de voorsprong naar 2-0. Met een 12-darter en een 14-darter knokte 'Cool Hand Luke' zich vervolgens terug naar 2-2.

Van Barneveld heroverde daarna de voorsprong weer met een 14-darter, alvorens Humphries de stand weer gelijk trok met een 13-darter. Daarna was het Van Barneveld die een 13-darter wist te produceren en daarmee de stand op 4-3 bracht. Met een 109 finish maakte Humphries daarna weer gelijk.

Humphries verzuimde daarna om de Nederlander in de negende leg te breaken. De nummer één van de wereld miste twee kansen op tops, waarna Van Barneveld via dubbel 6 op 5-4 wist te komen. Humphries miste in de tiende leg nog eens vier dubbels om een beslissende leg af te dwingen. Via dubbel 10 trok Van Barneveld vervolgens de overwinning naar zich toe.

Dimitri van den Bergh kon zijn goede spel van de openingsronde niet herhalen bij de laatste 32. De Belg had vrijdagavond nog indruk gemaakt met een 6-1 zege op Ryan Meikle met een gemiddelde van 109, maar ging nu met 6-3 onderuit. Ditmaal gooide Van den Bergh een gemiddelde van 98, tegenover 100 voor Rock.

Het verschil werd in het begin van de wedstrijd al gemaakt. Met onder meer een 13-darter en een 14-darter won Rock de eerste drie legs. De Noord-Ier sloot de wedstrijd in de negende leg op fraaie wijze af met een 160 finish.

Peter Wright wist eindelijk weer eens een overwinning te boeken. De Schot deed dat bovendien met verdienstelijk spel tegen Ritchie Edhouse. Dankzij een gemiddelde van 97.49 werd het 6-3 voor de tweevoudig wereldkampioen.

Tot slot mag ook Martin Schindler zich zondag melden in de derde ronde van de European Darts Open. De Duitser wist voor eigen publiek in Leverkusen met 6-4 te winnen van Karel Sedlacek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties