Elf reekshoofden moesten al het veld ruimen op het WK Darts; maar dat is geen record

Het was even wachten totdat de eerste reekshoofd werd uitgeschakeld op het WK Darts, maar zodra de eerste geplaatste speler het toernooi moest verlaten was het spreekwoordelijke hek van de dam.

Liefst elf van de top-32 geplaatste spelers werden in de tweede ronde van het WK Darts uitgeschakeld. Op basis van de ranking was Peter Wright het grootste slachtoffer. De nummer vier van de plaatsingslijst werd uitgeschakeld door Jim Williams.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

Nathan Aspinall en Danny Noppert waren de andere spelers uit de top-10 van de PDC Order of Merit die het toernooi al moesten verlaten. Zij gingen onderuit tegen respectievelijk Ricky Evans en Scott Williams. Ook Dirk van Duijvenbode dingt niet meer mee om de wereldtitel. Hij moest zijn meerdere erkennen in Boris Krcmar.

James Wade, Dimitri van den Bergh, Andrew Gilding, Josh Rock, Jose de Sousa, Callan Rydz en Kim Huybrechts zijn de andere spelers uit de top-32 van de wereldranglijst die na het kerstreces niet meer terugkeren op het WK Darts 2024.

Vorig jaar werden er slechts drie spelers uit de top-32 van de plaatsingslijst uitgeschakeld in de tweede ronde van het WK Darts. Nu zijn het er dus acht meer, maar dat is nog geen record. Tijdens de editie van 2019 moesten liefst dertien reekshoofden het toernooi verlaten na de tweede ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties