Ervaringsdeskundige Edgar geeft kostbare tips voor deelname aan Q-School

Maandag werd bekend dat er al meer dan 600 inschrijvingen zijn voor de PDC Q-School. De Engelsman Matthew Edgar wist zich al driemaal van een Tour Card te verzekeren op Q-School en kan zo als ervaringsdeskundige een aantal goede tips geven.

"Ga enkel naar Q-School wanneer je jezelf er volledig klaar voor voelt, laat je zeker niet pushen door anderen", aldus Edgar op zijn eigen YouTube-kanaal. "Neem ook enkel deel als je bij het behalen van een Tour Card zekerheid hebt om de hele Pro Tour te kunnen spelen, pas dan kan je immers progressie maken."

Met die zekerheid doelt Edgar ook op het financiële aspect. "Verwacht niet dat de sponsors ineens massaal in de rij gaan staan nadat je een Tour Card hebt behaald. Daarvoor moet je meestal eerst enkele goede resultaten tonen. En om de hele Pro Tour af te gaan heb je toch wat financiële slagkracht nodig.

Familie

Tot slot duidt Edgar nog op de invloed op het familiale leven. "Waar je vroeger een heel weekend met je familie kon doorbrengen zal je nu de meeste weekends van huis weg zijn en in het beste geval je familie kunnen meenemen op hotel. Denk op voorhand dus goed na of je bereid bent om die opoffering te maken.

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties