Evans maakt dit jaar debuut op de Pro Tour: 'Veel ervaring opgedaan door online wedstrijden tegen topspelers'

David Evans maakte onlangs zijn debuut op het PDC-WK. De 31-jarige Engelsman is vanaf dit jaar ook te bewonderen op de Pro Tour.

Evans speelde eerder al een WK bij de BDO, maar debuteerde nu op het PDC-WK met een 3-0 nederlaag tegen Ross Smith. "Toch onthoud ik vooral het positieve, het was een geweldige ervaring. Enerzijds was het jammer dat er geen publiek mocht aanwezig zijn maar anderzijds zorgde dat er wel voor dat ik met minder druk op het podium stond", aldus Evans bij Tungsten Tales.

De Engelsman was vorig jaar actief op de Challenge Tour en presteerde daar zo goed dat hij zich verzekerde van een tweejarige Tour Card. "Ik was eerder al actief op Q-School maar toen lukte het niet om een Tour Card te veroveren. Door het spelen van veel online wedstrijden tegen topspelers heb ik veel ervaring opgedaan en dat heeft me geholpen op de Challenge Tour. Ik kan het trouwens iedereen aanraden om die Challenge Tour te spelen, het niveau is er enorm hoog."

Ambities

Evans kijkt alvast vooruit naar de komende maanden. "Ik wil het eerste jaar op de Pro Tour meteen goed presteren en dan al opklimmen naar de top-64 op de wereldranglijst. Als je het tweede jaar van je Tour Card nog te veel plaatsen moet opschuiven geeft dat alleen maar extra stress.

Lees meer over:
PDC David Evans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties