Format voor World Cup of Darts radicaal omgegooid: meer deelnemende landen en alleen nog maar koppelwedstrijden

De opzet van de World Cup of Darts is door de PDC flink onder handen genomen. Er komen meer deelnemende landen, er worden enkel nog koppelwedstrijden gespeeld en de prijzenpot is omhoog gegaan.

Wat hetzelfde is gebleven is dat de deelnemende landen nog altijd uit twee spelers bestaan. Zij gaan van 15 tot en met 18 juni strijden om de titel op de World Cup of Darts 2023.

Het deelnemersveld bestaat dit jaar uit veertig landen, een toename van acht landen. Onder meer teams uit IJsland, Oekraïne en Bahrain maken hun debuut op het landentoernooi. Tevens keert Frankrijk na jarenlange afwezigheid weer terug. China, India, Kroatië en Zwitserland keren ook weer terug in de line-up.

De vier beste landen, naar alle waarschijnlijkheid Engeland, Nederland, Wales en Schotland, stromen het toernooi vanaf de tweede ronde (knock-outfase) in. De overige 36 landen worden verdeeld in twaalf groepen van drie landen. Zij werken een poulefase af, waarbij de winnaar van elke groep doorgaat naar de knock-outfase.

Een ander verschil ten opzichte van de andere jaren is dat het toernooi volledig uit koppelwedstrijden bestaat. Er worden dus geen singles meer gespeeld. Het format voor de knock-outfase is daarom ook flink omhoog gegaan. Zo wordt er in de finale over een format van best of 19 legs gespeeld.

De prijzenpot is gestegen van 350.000 pond naar 450.000 pond. De deelnemers aan de poulefase krijgen gegarandeerd 4000 pond om te verdelen, terwijl de hoogst geplaatste landen met een toelating tot de laatste zestien al zeker 9000 pond ontvangen. De uiteindelijke winnaars gaan naar huis met een cheque van 80.000 pond.

Deelnemende landen

Australië, Oostenrijk, Bahrain, België, Canada, China, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Hong Kong, Hongarije, IJsland, India, Italië, Japan, Letland, Litouwen, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noord-Ierland, Filipijnen, Polen, Portugal, Ierland, Schotland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, Verenigde Staten, Wales en de winnaar van het kwalificatietoernooi in Latijns-Amerika.

Verdeling prijzengeld (per team)

Winnaars - £80,000

Runners-up - £50,000

Halvefinalisten- £30,000

Kwartfinalisten - £20,000

Verliezers laatste 16 - £9,000

Nummer twee in groepsfase - £5,000

Nummer drie in groepsfase - £4,000

Totaal - £450,000

Lees meer over:
PDC World Cup of Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties