Galliano met Gibraltar actief op World Cup of Darts: 'En daarna hopelijk mijn Tour Card behalen'

Gibraltar neemt het komende donderdag in de eerste ronde van de World Cup of Darts op tegen Noord-Ierland. Voor de dwergstaat treden Justin Hewitt en Craig Galliano aan in Frankfurt.

Galliano maakte zijn debuut in 2020 en is er nu voor de tweede keer bij op de World Cup of Darts. "Bij mijn debuut was er wegens de pandemie geen publiek toegelaten. Daarom kijk ik er extra hard naar uit om nu voor een volle zaal te mogen spelen. De sfeer gaat geweldig zijn", zegt de 20-jarige Gibraltarees.

Begin mei bereikte Galliano de halve finales op een toernooi van de Development Tour. "Er is bijzonder veel talent in Gibraltar en we worden ook goed begeleid, zo is er nu een managementteam dat zich ontfermt over alle jonge spelers en ervoor zorgt dat we kunnen deelnemen aan alle toernooien in Europa."

Keuze maken tussen voetbal en darts

Galliano is naast het darten ook nog actief als voetballer, zo heeft hij zelfs zijn eigen pagina op de bekende voetbalsite Transfermarkt. "Maar mijn focus ligt toch vooral op het darten. Ik voetbal ook nog wel, maar als ik een keuze moet maken zal die toch op darts vallen. Ik wil bekijken hoe ver ik in die sport kan geraken en hoop zo snel mogelijk mijn Tour Card te behalen."

Lees meer over:
PDC World Cup of Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties