Gary Anderson had meer tegenstand verwacht van Simon Whitlock: "Dit was niet de Simon tegen wie ik het al twintig jaar lastig heb"

Gary Anderson is uitstekend begonnen aan het WK Darts. 'The Flying Scotsman', die het alleen in de laatste set enigszins moeilijk had, versloeg in zijn openingswedstrijd Simon Whitlock met 3-0.

Anderson reageerde achteraf best tevreden na zijn zege tegen Whitlock. "Ik begon goed aan de wedstrijd, maar nadien kreeg ik het wat moeilijker. Simon presteerde niet zoals ik verwacht had, ik speel al twintig jaar tegen hem en normaal gooit hij steeds hoge scores en finishes, maar dat was vanavond niet het geval", zegt Anderson.

"Daardoor had ik het zelf ook moeilijk om geconcentreerd te blijven en begon mijn niveau wat te zakken. Je blijft toch altijd meer gefocust als je tegenstander ook een hoog niveau haalt. Gelukkig kon ik het alsnog in drie sets afmaken", zegt Anderson.

Het is voor Anderson al zijn vijftiende deelname aan het WK Darts (eerder was hij er ook achtmaal bij op het BDO-WK). "Ik heb nog altijd kippenvel als ik deze zaal binnenstap, dit blijft toch een heel speciaal toernooi. De andere majors zijn uiteraard ook belangrijke toernooien, maar dit is toch het toernooi dat écht telt en dat iedereen op zijn erelijst wilt."

Anderson haalde ruim 98 gemiddeld. "Ik speel goed en geniet opnieuw van het darten, maar ik haal nog niet het niveau van toen ik wereldkampioen werd. Anders had ik de voorbije maanden wel enkele majors gewonnen. Dat niveau zit er wel aan te komen, hopelijk al dit WK."

De 52-jarige Schot moet nu pas na kerstmis opnieuw in actie komen, in de derde ronde wacht een mogelijk duel met Dirk van Duijvenbode. "Ryan Searle komt volgende week bij me langs, misschien dat we dan wel enkele uurtjes gaan trainen. Ik ben niet zo'n fan van de kerstperiode, al is het wel leuk om die met de kinderen te kunnen doorbrengen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties