Gemengde gevoelens bij Hempel na deelname aan European Darts Matchplay: 'Vooral omdat het de laatste weken goed ging'

Florian Hempel mocht afgelopen weekend meedoen aan de European Darts Matchplay, waar hij in de eerste ronde met 6-2 zegevierde tegen Bradley Brooks.

Ondanks de ruime uitslag was Hempel echter niet tevreden met zijn vertoonde spel. "Met een van mijn slechtste prestaties een ronde verder'', zo omschreef de darter uit Keulen zijn wedstrijd. "Blij met de overwinning, maar een beetje ingetogen door de manier waarop, vooral omdat het de laatste weken heel goed ging.''

Hempel weet ook waarom hij niet op zijn best kon spelen. "Door mijn huidige sportieve positie was ik gewoon te gespannen in plaats van ontspannen mijn pijlen weg te gooien'', analyseerde hij.

In de tweede ronde van de European Darts Matchplay verloor Hempel kansloos met 6-2 van Dimitri van den Bergh, die een gemiddelde van bijna 111 noteerde in die wedstrijd. "Het was een machtige klap voor mij. Ik had zoiets al vermoed voor de wedstrijd, maar enorm veel respect voor die prestatie van Dimitri.''

De Duitser gaat met vertrouwen aan de tweede seizoenshelft starten. "Ik ga de tweede helft van het jaar in met een belangrijke 2.000 pond (verdiend op European Darts Matchplay) en voel me zelfverzekerd. Ik kijk uit naar de volgende toernooien en ik heb nog veel werk te doen'', aldus Hempel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties