Gemiste matchdarts breken Smith zuur op tegen De Sousa

José de Sousa heeft zich met bijzonder veel moeite geplaatst voor de laatste zestien op het Belgian Darts Open. De als twaalfde geplaatste Portugees overleefde in de tweede ronde een ware thriller tegen Ross Smith.

Smith had eigenlijk altijd de controle over de wedstrijd en had bij een 5-3 voorsprong nog slechts één leg nodig voor de zege. De Sousa behield vervolgens zijn eigen leg, maar bij 5-4 liet Smith twee wedstrijdpijlen liggen om het dan al te beslissen.

In een bijzonder hoogstaande wedstrijd, waarbij Smith ruim 103 gemiddeld gooide en De Sousa 98.5, moest een laatste leg dus de beslissing brengen. Opnieuw was het Smith die als eerste wedstrijdpijlen kreeg, maar dubbel zes en dubbel drie werden opnieuw niet geraakt. The Special One kon zo profiteren om via dubbel veertien alsnog de zege te grijpen. In de volgende ronde treft hij Ryan Searle.

170-finish

Ook Dave Chisnall heeft zich geplaatst voor de laatste zestien. Chizzy had weinig moeite met Jelle Klaasen en won, mede dankzij een 170-finish, met 6-2. In de volgende ronde wacht voor Chisnall een duel met Nathan Aspinall of Jamie Hughes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen