George: 'Hoop dat overlijden Fordham een les is voor jongere spelers'

Begin volgend jaar vindt het eerste WDF (World Darts Federation) wereldkampioenschap plaats in de Lakeside Country Club. Bobby George kijkt er alvast naar uit.

Na het ophouden van de BDO (British Darts Organisation) neemt de WDF nu de fakkel over en keer terug naar de legendarische Lakeside in Frimley Green. "Ik vind het geweldig dat er daar opnieuw een WK gaat plaatsvinden. We moeten de nieuwe beleidsmensen van de WDF wel even de tijd geven, het zal mogelijk enkele jaren duren om dit toernooi uit te bouwen tot een vaste waarde op de kalender", aldus George bij Online Darts.

Fordham

George kwam ook nog even terug op het overlijden van Andy Fordham. "De laatste jaren was hij nuchter, maar daarvoor heeft hij veel teveel alcohol gedronken, dat heeft zijn lichaam gewoon gesloopt.''

''Ik hoop dat het een les is voor jongere spelers dat je zorg moet dragen voor je lichaam. Het vreemde was dat Andy beter speelde als hij dronken was, zelfs tijdens zijn WK-finale in 2004 stond hij dronken op het podium. Nuchter haalde hij geen niveau meer en begon hij enorm hard te beven met zijn hand. Eigenlijk kon je hem vergelijken met Jocky Wilson, die stond ook telkens dronken op het podium."

Lees meer over:
PDC Bobby George Andy Fordham

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties