George verklaart waarom hij nooit in de PDC speelde: 'Niemand heeft het me ooit gevraagd'

Bobby George was één van de eerste grote supersterren in het darten. Toch speelde de intussen 76-jarige Engelsman nooit in de PDC.

George bereikte de finale van het BDO-WK in 1980 en 1994, maar moest daarin telkens het onderspit delven. Toch groeide hij, mede door zijn kleurrijk voorkomen (zo kwam hij steeds het podium op met een kandelaar, op de tonen van 'We are the champions' van Queen), al snel uit tot één van de meeste populaire spelers bij de supporters.

Nooit gevraagd

'The king of bling' maakte echter nooit de overstap naar de PDC. "Omdat niemand het me ooit gevraagd heeft", zegt George tegenover MDA Events. "Ik was ook niet op zoek naar trofeeën, ik was bijna voltijds actief op het exhibitiecircuit en verdiende daar bijzonder goed mijn geld. De PDC is destijds opgericht door Phil Taylor en enkele andere spelers omdat ze vonden dat er in de BDO te weinig grote toernooien waren. Maar ik had daar weinig boodschap aan, omdat ik die toernooien toch niet speelde."

Lees meer over:
PDC BDO Bobby George WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties